Nικόλας Ακτύπης

Γιατί έπαψες «Κυρία» να θυμίζεις…

Τι έγινε ρε παιδιά; Η «Κυρία» που έκανε πλάκα στην Ιταλία κι έβαζε δύσκολα στην Μπαρτσελόνα πριν κάτι μήνες, ξαφνικά μετατράπηκε σε… κοριτσάκι που τρώει «χυλόπιτα» από τον κάθε πικραμένο.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Στον τίτλο υπάρχει σαφέστατη αναφορά στους Πυξ Λαξ και στο άσμα τους Έπαψες Αγάπη Να Θυμίζεις.

Συγγνώμη, δεν πρόκειται να επαναληφθεί κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το πόνημα ανακοινωθεί ότι η μπάντα ενώνεται ξανά για μία και μόνη συναυλία στο Λυκαβηττό με γκεστ τους Scorpions ή γίνει γνωστό πως ο Φίλιππος Πλιάτσικας υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο στη Γιουβέντους…

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Και μιας και πήγε η κουβέντα στη «Γηραιά Κυρία», ας μείνει σε αυτήν, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική πρόθεση πριν αυτό το έντεχνο μουσικό φάντασμα κάνει την εμφάνισή του και μας τρομάξει όλους.

Πρώτες δύο αγωνιστικές, ισάριθμες ήττες για τη Γιουβέντους στην Ιταλία… Ξέρετε από πότε έχει να συμβεί αυτό; Από ποτέ! Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία της Serie A, με χειρότερο ξεκίνημα για τους «μπιανκονέρι» που αρκετοί λατρεύουν και απείρως περισσότεροι λατρεύουν... να μισούν. Κι όμως, πρόκειται για την ίδια ομάδα που πριν μερικούς μήνες πούλησε ακριβά το τομάρι της στον τελικό του Champions League κόντρα στην Μπαρτσελόνα κι αντιμετώπιζε τους εγχώριους αντιπάλους της με το αφ’ υψηλού μπλανζέ υφάκι που αξίζει στην… πλέμπα.

Το πρόβλημα για τη Γιουβέντους βρίσκεται στη μεγάλη ανακρίβεια που κρύβει η παραπάνω πρόταση και αυτό επειδή ΔΕΝ πρόκειται για την ίδια ομάδα…

Ο Ντε Γκωλ είχε πει πως τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους, αλλά είναι προφανές -αφού πέθανε το 1970- ότι δεν πρόλαβε να ακούσει ποτέ Πυξ Λαξ και -κυρίως- να δει τον Πίρλο να παίζει μπάλα και γι’ αυτό ξεστόμισε τέτοιες ανακρίβειες.

Αν ο Γάλλος στρατηλάτης, πολιτικός κι ένα σωρό άλλα είχε παρακολουθήσει τον Πίρλο με τη φανέλα των «μπιανκονέρι» θα ήταν πιο φειδωλός στις δηλώσεις του κι εφόσον κρατούσε στα χέρια του το μεταγραφικό σχεδιασμό της «Κυρίας» θα φρόντιζε ώστε η αποχώρησή του να μην συνέπιπτε χρονικά με την πώληση του Βιδάλ και τον επαναπατρισμό του Τέβες.

Πρόσφατα ακούστηκαν κάτι απίστευτα ποσά για τον Πογκμπά. Εφόσον ευσταθούν έστω και κατά το ήμισυ, η πρωταθλήτρια Ιταλίας καλά θα έκανε να του βάλει συσκευασία δώρου, να του κοτσάρει και μια ωραιότατη κορδέλα και να τον στείλει στο καλό. Αναμφίβολα εξαιρετικός ποδοσφαιριστής ο Πολ, αλλά μερικές φορές τη διαφορά δεν την κάνει ούτε το ταλέντο ούτε οι ικανότητες αλλά στοιχεία που αποκτάς με τον καιρό, σφυρηλατούν το χαρακτήρα σου και σε ακολουθούν σαν τατουάζ για πάντα. Με αυτά τα μυθικά λεφτά θα ήταν πιθανό -σε βάθος χρόνου- να διορθωθεί η ζημιά που έγινε αυτό το καλοκαίρι, όταν νομοτελειακά η ομάδα έφτασε σε αυτό που φαίνεται πως ήταν η κορυφή της.

Την περασμένη χρονιά οι Πίρλο, Βιδάλ και Τέβες δεν έκαναν την καλύτερη σεζόν της καριέρας τους. Ειδικά οι δύο πρώτοι… Σε προχωρημένη –ποδοσφαιρικά- ηλικία ο ένας, με υπερβολικά νεύρα στο παιχνίδι του ο άλλος. Κι όμως, αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες για την επιτυχία της Γιουβέντους, επειδή όταν το πράγμα στράβωνε, στη φύση τους δεν υπήρχε η επιλογή του… νιαουρίσματος -όπως συμβαίνει συχνά με… ταλαντούχα γατάκια- αλλά μόνο ο βρυχηθμός του βασιλιά που ενημέρωνε ποιος κάνει κουμάντο στη… ζούγκλα.

Υπάρχει πάντα το βολικό άλλοθι των απουσιών. Λείπει, λένε κάποιοι, ο Μαρκίζιο και ο Κεντίρα που είναι τραυματίες, όπως κι εκείνο το «δεκάρι» που κυνηγούσε όλο το καλοκαίρι η ομάδα και 31 Αυγούστου (τέσσερις ώρες πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος τη στιγμή που γράφεται το κείμενο) δεν αποκτήθηκε ακόμη.

Αλήθεια τώρα; Βάλτε από τη μία πλευρά Πίρλο, Βιδάλ, Τέβες και από την άλλη Μαρκίζιο, Κεντίρα κι εκείνο το «δεκάρι» που λέγαμε. Ακόμη κι αν δεν γουστάρετε τους Πυξ Λαξ, θα συμφωνήσετε φαντάζομαι πως οι παλιές αγάπες -αυτές ντε που πάνε στον παράδεισο- ήταν η αιτία που και η Γιουβέντους τον πλησίασε τα προηγούμενα χρόνια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x